14 januar 2014

Bobler. :)

Jeg lærte innpå STRIKKESIA PÅ FACEBOOK(link) hvordan man lager lue med såkalte sjømannsbobler. Eller boblelue som den også kalles. Og det har blitt 4 stk så langt. 
Først i rekka blei denne. En julepresang. Der gjorde jeg som det sto i et innlegg inne på facebook. La opp 120 masker pinne 3 for vrangbord. Om jeg skulle bytte til pinne 3,5 etter vrangborden eller ikke husker jeg ikke, men jeg gjorde hvertfall det. Jeg syns det var litt for mange masker med 120 for min smak. Jeg liker luene litt mer inntil hodet. Min vrangbord blei også litt for stor syns jeg. Og siden dusken blei litt tung måtte jeg klippe opp og strikke vrangborden på nytt motsatt vei. Garntype er rubin på lua og smart på dusken.

Vidre i rekka blei en boblelue til snuppa. Der brukte jeg babyull på pinne 2 og 2,5. Og med dobbel vrangbord. Det var det med meg å følelsen av at det blåser rett inn på ørene med enkel vrangbord. :) På denne lua brukte jeg treperler fra snuppa sin perlesamling, og jeg hadde så flaks at det holdt akkurat med perler!! 1 og 2 perler igjen av de 2 fargene.
Neste lue har blitt helt ferdig den også. Jeg har bare ikke fått tatt bilde med dusken på. Dusken er lilla og med noe sølvtråder i. Jeg har ikke vasket lua ennå, så jeg er spent på hvordan sølvgarnet i dusken holder seg i vask. Jeg håper det går bra!!! Her ser man hvordan jeg feller inn til lukking i toppen hvertfall. Fellinga trenger bare en finpuss, så trur jeg at jeg er fornøyd. Denne var egentlig til meg, men den blei for smal. Så da blir den gave. :) Garnet som er brukt er trysil superwash.
På min lue har jeg prøvd å strikke midtmaska i annen farge istede for perle. Og det funka greit, men jeg føler det ser bedre ut med perler. Selv om jeg har sett flere som ser veldig fine ut med bare strikka maske. Men de luene har vært lyse med mørk maske. Ikke mørk lue med lysere maske. Det kan jo være noe der.
Jeg har dobbel vrangbord på min lue også, så den er god og varm. Jeg testa den ut da jeg måka snø idag. :) På innsiden er det vanlig 1 rett 1 vrang, og på den ytre delen av "vrangborden" har jeg strikka daisy. Jeg har strikka i karisma på denne, og jeg syns ikke det garnet var det beste til disse luene. Lua varmer godt, men karisma er en anelse tykkere enn de andre garntypene jeg har brukt. Og den lille anelsen tykkere tråd gir utslag på antall rader bobler. Jeg likte trysil superwash og rubin bedre.

4 kommentarer: