15 mars 2015

Enda en Hello-Kitty jakke


 
Da var enda en jakke med Hello Kitty motiv kommet av pinnen. Ved siden av at det er Hello Kitty på jakka har jeg brukt innslag fra marius-mønsteret. Så man kan jo trygt si jakka er mariusinspirert.
Jeg har brukt garnet bomull soft, som ifølge magebeltet den har skal strikkes på pinne 3,5. Men jeg måtte ned i pinne 3 for at jeg skulle like fyldigheten på maskene.


Jeg starta med rillestrikk frem og tilbake med masker til stolpene medregnet. Satte stolpe-maskene på en tråd og la opp klippemasker, øka antall masker som jeg satte på tråd og fortsatte med glattstrikk rundt og rundt. Når alt var ferdig strikka lot jeg halsmaskene bare stå på pinnen og vente til stolpene var ferdig strikka. Selve kittyen er strikket med vrangmasker. Øyne, nese og sløyfe i rettmasker. Jeg har brukt kittyen på bildet. Der det er røde skråstreker har jeg strikket 2 masker sammen. Jeg har fulgt fellingene som er i mariusoppskrifta etter valgt størelse. Men etter Hello Kitty er strikka har jeg fulgt fellingene for størelsen mindre enn antall masker jeg la opp.
Jeg sydde maskesting i sløyfe, nese og øyer på alle kittyene før jeg begynte med svarte markeringer. På tråden jeg syr markeringene med deler jeg tråden i 2. Jeg aner ikke hva slags søm det er, for det har jo sikkert et navn. Men jeg syr på en måte 2 steg frem og 1 steg tilbake. Og jeg har tråden på utsiden av "svingen" jeg lager. Hvor langt et steg er varier litt ut ifra hvor jeg syr. Stega er kortere rundt en sving enn der det er rett.

Denne gangen prøvde jeg en ny måte å lage knappestolpe/hullstolpe på. Tidligere har jeg alltid bare plukka opp masker langs med kanten og strikka ribbestrikk og så felt av. Men her er det en sårkant jeg gjerne ville ha dekt over. Resultatet fra den FORRIGE KITTY JAKKA(link) blei jeg ikke fornøyd med. Det endte med at jeg strikka nye stolper og sydde bånd over sårkanten, men jeg er ikke fornøyd med båndet.Det er stivt og ekkelt.
 
Denne andre måten her å ordne knappestolpe/hullstolpe på funket 
veldig bra. Det var bare litt knotete og få rillene sånn ca på samme høyde på hver side. Spesielt siden det er mye ensfarga og ikke mønster å gå ut ifra. Jeg tråkla først en søm før jeg sydde det ordentlig fast. Resultatet syns jeg faktisk blei ganske så bra. Og selv om det er 3 lag med strikket der sårkanten er gjemt så er det ikke stivt og ekkelt.  Jeg tror heller det bare vil gjøre jakka mindre slaskete i front.

2 kommentarer: