27 mars 2015

Minions!

Minstmann er helt gal etter minions. De små gule figurene fra "grusomme meg" filmene. Ved å google litt fant jeg rutemønster på noen gule gærninger som var bruklig. Så da var det jo enkelt å kunne strikke en genser til sønnen i huset.
Da var det bare å se i garnlageret hva jeg kunne bruke av garn. Jeg prøver å minke litt der. Valget av garn falt på cotton merino. Men jeg måtte suplere med gul, blå og grå av garntypen lerke. Så nevneverdig garnslanking blei det ikke... Hehe
 
Det var en stk fornøyd gutt som hadde på minions genser  i barnehagen dagen etter genseren var ferdig. Og ikke minst viser han fram det han har tegnet på sandpapir i barnehagen. Men en ting hadde jeg gjort feil på genseren hans. Figuren som er på ryggen skulle vært foran!!!

Jeg strikket genseren frem og tilbake etter vrangborden var strikket. Så da kan man jo si det blei noen tråder å feste. Jeg syns store broderte motiv blir tykke og stive. Og min erfaring er også at det krøller seg i kantene. - Spesielt etter vask. Så derfor prøver jeg å strikke inn store motiver og heller brodere på små detaljer. Men det er selvfølgelig smak og behag, og folk får gjøre som de vil. :)


Det er litt lettere å se figurene på disse bildene her. Jeg har brukt pinne 3mm og 3,5mm. Og gått litt etter maskeantall til mariusgenser og halsfellinger som er til kaptein sabeltann genseren. Splitten for knappene har jeg bare puttet inn selv.

4 kommentarer:

 1. Så stilig den var, heldige lille prinsen din! God helg til dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Helt glemt å svare jeg. Takk for hyggelige ord.

   Slett
 2. Flott genser ! Skulle gjerne strikke en sånn til mit barnebarn på 4 år ! Ønsker du å dele oppskriften ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Selve rutemønsteret finner du ved å google "minions cross stitch patterns" Mønsteret er mer detaljert enn jeg har gjort det.. Jeg har holdt meg til 1 gulfarge og 1 blåfarge. Videre går du bare ut ifra en oppskrift til en helt vanlig genser hva gjelder maskeantall.

   Slett