08 mai 2015

Hurra, for Norge...!!

Akkurat idag er det virkelig Hurra for Norge. - Frigjøringsdagen.

Men det var ikke akkurat det jeg hadde i tankene da jeg skreiv "Hurra for Norge. Jeg tenkte mer på "Hurra, for Norge, 17- mai og olje og alt det derre der...." :)  
Mai er jo "full" av festdager hvor bunaden tas fram, eller dras fram - alt ettersom hvordan man ser på det. :). Dukka til snuppa har hvertfall fått seg vestfoldbunad. En grønn variant - lik til min. 

Igjen har jeg minsket på garnlageret mitt. Jeg hadde nemlig litt rester etter tidligere bunadstrikk til ungane. Så da jeg så et bilde innpå RAUMA SIN NETTSIDE(link) av type vestfoldbunad til dukke, tenkte jeg det var grei måte å få brukt opp restene på. Men jeg ville teste ut med grønt liv, for jeg tenker nemlig på å strikke lik som min til snuppa til neste 17-mai. Så greit å sjekke det ut på et lite plagg først.  
Det skulle egentlig bare bli bunaden. Men jeg hadde mer grønt garn igjen, så da blei det skaut også. Og da jeg kikka i snuppa sine dukkeklær hadde ikke dukka noen helt hvite overdeler, så da måtte jeg prøve på en "skjorte" også. Den blei ikke helt bra. Jeg har tenkt helt feil, så skjorta er for åpen i halsen. Heldigvis kan ikke dukka klage på det. Ikke har jeg mer hvite garn som passer på garntykkelsen heller. :) Sko og strømper må dukka klare seg for uten. :)


Så hurra. hurra for festdager!!!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar